skip to Main Content

Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Κωνσταντίνου

Με δάκρυα στα μάτια κλήρος και λαός αποχαιρέτισαν το μεσημέρι της Κυριακής, 18 Φεβρουαρίου 2024 τον καλοκάγαθο και ταπεινό εργάτη του Ευαγγελίου, μακαριστό Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Κωνσταντίνου, εφημέριο της Δερύνειας και φαεινό φάρο για χιλιάδες ψυχές επί σειρά ετών στην επαρχία Αμμοχώστου, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Παρασκευής, 16ης, πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών.

Δεκάδες πιστοί, πνευματικά του τέκνα, πέρασαν το κατώφλι του ιερού ναού των Αγίων Πάντων από το πρωί για να ασπαστούν το σκήνωμά του το οποίο είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και να λάβουν την αγία ευχή του.

Της Εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος πλαισιούμενους από πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως και αλλαχού, στην παρουσία των οικείων του εκλιπόντος, του Δημάρχου της πόλης Άντρου Καραγιάννη και πλήθους ενοριτών.

Επικήδειους λόγους εξεφώνησαν εκ μέρους της οικογένειας η εγγονή του, ο κ. δήμαρχος και ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, ο οποίος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του μακαριστού ιερέως και το πολύπλευρο εκκλησιαστικό του έργο. 


Ακολούθησε η ταφή στο Δημοτικό Κοιμητήριο Δερύνειας.

©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

 

Back To Top