skip to Main Content

Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα  16-22 Σεπτεμβρίου 2024

Εορτή του Αγίου Αναστασίου του Κυπρίου του εκ Περιστερωνοπηγής (16/17-09-2024)

Τα κοινοτικά Συμβούλια, οι εκκλησιαστικές επιτροπές και τα οργανωμένα σύνολα Πηγής και Περιστερώνας Αμμοχώστου ανακοινώνουν ότι, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αναστασίου του Κυπρίου (ο Υφαντής) του εκ Περιστερωνοπηγής, το εσπέρας της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου 2024, στις 6:00μ.μ θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Μοδέστου στην Κοφίνου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα τίθενται για προσκύνημα αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας και τα ξύλινα υφαντικά εργαλεία του Αγίου Αναστασίου τα οποία σώθηκαν από το συλημένο τάφο του.

Το βράδυ θα ακολουθήσει συνεστίαση.

Πανήγυρις εξωκλησίων Αγίου Αναστασίου του Κυπρίου (17-09-2024)

Το εσπέρας της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου 2024, στις 6:00μ.μ θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στα πανηγυρίζον εξωκλήσιο του Αγίου Αναστασίου στο Φρέναρος και στο εξωκλήσιο το οποίο βρίσκεται εντός του συγκροτήματος διαμερισμάτων Windmills στην περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά. Την επομένη, Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024,  θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Πανήγυρις εξωκλησίου Αγίου Ευσταθίου (20-09-2024)

Το εσπέρας της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου 2024, στις 6:00 μ.μ., θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αγίου Ευσταθίου στην περιοχή ποταμός Λιοπετρίου. Την επομένη, Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Χειροτονία πρεσβυτέρου

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα χειροτονήσει εις πρεσβύτερον τον διάκονό του π. Ιωάννη Παπαϊωάννου.

Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, στον Ιερό Ναό Παναγίας Παναγιώτισσας στον Πρωταρά θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως Αναστασίου Πυρίλλη και Ευθύμιου Ευθυμίου.

Back To Top