skip to Main Content

Διάλογο μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών

Κατά τη διάρκεια της 16ης και 17ης Σεπτεμβρίου, η Παπική κατοικία στο μοναστήρι του St Bishoy, Wadi El-Natroun φιλοξένησε μια διάσκεψη εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών σε όλο τον κόσμο, μετά από μια παύση περίπου 34 ετών από την τελευταία συνάντηση το 1990 στην ποντίφικα του αείμνηστου HH Πάπα Shenouda III.
 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες συζήτησαν μια σειρά από πίστη και κοινωνικά ζητήματα στους τομείς της εκκλησιαστικής φροντίδας και υπηρεσίας με θέμα «Η αγάπη του Χριστού μας αναγκάζει» (Β ‘Κορ. 5:14).
 
Οι συμμετέχοντες κάθισαν γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι και οι συζητήσεις έγιναν σε κλίμα αγάπης και πλήρους συνεργασίας.
 
Κάθε Εκκλησία εκπροσωπήθηκε από δύο μέλη που ήταν από την Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Κύπρο (Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος), τα Ιεροσόλυμα, τη Συρία, τον Λίβανο, την Αρμενία, την Πολωνία, την Αίγυπτο, την Ερυθραία και την Αλβανία.
 
Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό από τον Κόπτη Πατριάρχη Θεόδωρο τον Β’ και μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, το οποίο ανέγνωσε ο εκπρόσωπός του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.
 
Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συναντήσεις και να ανταλλάξουν επισκέψεις το επόμενο διάστημα, για να στηρίξουν την υπηρεσία των Ορθοδόξων Εκκλησιών και να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές προκλήσεις που επηρεάζουν τη χριστιανική οικογένεια σε κάθε μορφή.
Back To Top