skip to Main Content

Κωνσταντίας Βασίλειος ”Χάσαμε την πραγματική ουσία του σιταριού που είναι ο λόγος του Θεού”

Δέκα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (13-10-2009) από την ημέρα που ο Οικονόμος Χαράλαμπος Νικολάου, εκ της ενορίας Αγίας Ζώνης Αμμοχώστου και εφημέριος στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας, ανεχώρησε για την αιωνιότητα. Ένας άνθρωπος που με το παράδειγμα του, τη ζωή του, τη σοφία του, τον λόγο του, το έργο του, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη διακονία της Εκκλησίας, στον Δήμο (Παραλίμνίου-) Δερύνειας και την επαρχία μας.

Το πρωί της Κυριακής, τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Αρχιερατική Λειτουργία, προϊσταμένου του επιχώριου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στην παραβολή του Σπορέως συσχετίζοντάς την με τον τρόπο ζωής και τις συμπεριφορές των ανθρώπων στη σημερινή εποχή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας την οποία μεταξύ του εκκλησιάσματος παρακολούθησαν ο δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας Γιώργος Νικολέττος και οι αντιδήμαρχοι Δερύνειας Νίκος Λίλης και Φρενάρους Κώστας Μιχαήλ τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο. Ο Πανιερώτατος τέλεσε επίσης τα ετήσια μνημόσυνα των αοιδίμων Μητροπολιτών Αυστρίας Μιχαήλ και Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού, με τους οποίους τον συνέδεαν πνευματικοί δεσμοί.

©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη. 

 

Back To Top