skip to Main Content

Η ιστορική Τριπολιτσά εόρτασε την 203η Επέτειο της Αλώσεως και της απελευθέρωσής της

Ευγενώς προσκληθείς από τις Δημοτικές Αρχές της Τρίπολης, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος μετείχε στην τελευταία μέρα εορτασμών 203η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς.
Το πρωί της Κυριακής, 29 Σεπτεμβρίου ο Πανιερώτατος προέστη Αρχιερατικού Συλλείτουργο στον στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τοποτηρητή της χηρευούσης Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και του βοηθού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας Θεοκλήτου. 
Στη συνέχεια παρουσία των Αρχόντων του Νομού και της Περιφερείας,  εκπροσώπου  της Κυβερνήσεως,  της  Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, εψάλλη η πανηγυρική Δοξολογία όπου τίμησαν  τους Ηρωικούς προγόνους τους, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Τριπολιτσάς και κατ’ επέκταση ολόκληρου του γένους.
Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο  Μνημείο των Πεσόντων επί της πλατείας Άρεως.
Τον Πανιερώτατο συνοδεύουν ο ιερολ. Διάκονος π.  Θεοφάνης Παπαντωνίου, ο Ελεγκτής Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αντώνης Γιένσεν, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος (οι Δήμοι Παραλιμνίου και Τρίπολης είναι αδελφοποιημένοι) και ο Αντιδήμαρχος Αχερίτου-Βρυσούλλων Μιχάλης Καούνας.


Τέλος οι επίσημοι παρακολούθησαν την παρέλαση σε κεντρικό δρόμο της πόλης.  
Οι εκδηλώσεις  εορτασμών θα ολοκληρωθούν το βράδυ.

Back To Top