skip to Main Content

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς επικεφαλής προσκυνητών στην Κύπρο

Την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 19 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, επικεφαλής ομίλου προσκυνητών από την επαρχία του, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτές τις μέρες προσκύνημα σε σημαντικά προσκυνήματα της Κύπρου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή.

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βασίλειος αναφέρθηκε στις απαρχές της ιστορίας της Εκκλησίας Κύπρου και της Επισκοπής Κωνσταντίας-Αμμοχώστου αλλά και στο έργο το οποίο με τη χάρη του Θεού επιτελείται στην ημικατεχόμενη επαρχία της Αμμοχώστου. Κατέθεσε επίσης τα έντονα βιώματά του από την Τουρκική εισβολή και τη βίαιη φυγή του από την τροφό μονή του ιδρυτή της Εκκλησίας Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα.

Στο σύντομο λόγο του εκ μέρους του ομίλου των προσκυνητών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την φιλοξενία και αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση της Ιεράς Μητροπόλεως την οποία διαποιμαίνει με τον Ορθόδοξο λαό της Κύπρου.

Back To Top