Κωνσταντίας Βασίλειος: Η Θεοτόκος αποτελεί την προστασία μας εν μέσω των δοκιμασιών και εντάσεων

Στον υψερεφή και ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Ιδαλίου, χοροστάτησε κατά την ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών, το απόγευμα της Παρασκευής, 20 Μαρτίου 2026, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ευγενώς προσκληθείς από την Εκκλησιαστική Επιτροπή στα πλαίσια των εορτασμών για την πανήγυρη του ναού.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, συνδέοντας θεολογικά και πνευματικά το μήνυμα του Ακαθίστου Ύμνου, την 1400η επέτειο του οποίου τιμάμε φέτος, με την επερχόμενη μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού. Παράλληλα, απηύθυνε θερμή ευχή όπως η Υπεραγία Θεοτόκος σκέπει και προστατεύει όλους μας, χαρίζοντας ειρήνη και παρηγορία, ιδιαιτέρως εν μέσω των δοκιμασιών και των πολεμικών εντάσεων που περιβάλλουν την Κύπρο μας.

Στο τέλος ο ιερατικώς προϊστάμενος Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης ευχαρίστησε θερμά τον Πανιερώτατο για την αποδοχή της πρόσκλησης και του πρόσφερε ως αναμνηστικό ενθύμιο ένα αρχιερατικό επιγονάτιο με την παράσταση του Ευαγγελισμού.

Share the Post: