Με θρησκευτική ευλάβεια πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, κατέκλυσαν το απόγευμα της Τετάρτης 22 Απριλίου 2026 τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι για να τιμήσουν «τον νοερό αδάμαντα της καρτερίας και στρατιώτη στερρόν», Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών.
Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος, ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Χρήστος Σενέκης, ο αντιδήμαρχος Παραλιμνίου κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας, εκπρόσωπος του Διοικητή της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Ανώτερος Αστυνόμος κ. Γιώργος Οικονόμου, ο Αναπληρωτής Πυραγός κ. Γιαννάκης Καπίλλας, ο Ταξίαρχος ε.α κ. Μάριος Χουβαρτάς κ.α
Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης υπό τους ήχους της συμφωνικής συμφωνική μπάντας «Αρμονία» του Δήμου Παραλιμνίου, ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές. Προπορεύονταν ιερόπαιδες με τα εξαπτέρυγα και παιδιά του Κατηχητικού Αγίου Γεωργίου με το λάβαρο και τις σημαίες. Την εικόνα του Αγίου έφεραν τιμητικά Πρόσκοποι των Προσκοπικών Συστημάτων Παραλιμνίου. Μετά το πέρας ο κ. Παναγιώτης Κουμάσης απήγγειλε το παραδοσιακό τραγούδι του «Αη Γιώρκη».
Στο προαύλιο του ναού μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών πραγματοποίησαν φιλανθρωπική αγορά.
Η τιμή του Αγίου Γεωργίου, έχει οικουμενική διάσταση, καθ’ ότι τιμάται τόσο στον Ορθόδοξο χώρο και αλλαχού. Πολλά Μοναστήρια, ναοί και εξωκλήσια είναι αφιερωμένα στη μνήμη του, ενώ το όνομα του υπάρχει σχεδόν σε κάθε οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ο σεβασμός που λαμβάνει το πρόσωπο του Μεγαλομάρτυρος από τις άλλες θρησκείες και δόγματα.
Χρόνια πολλά σε όλους του Παραλιμνίτες και σ’ ολοκληρο το Παραλίμνι που γιορτάζει ο πολιούχος και Προστάτης Άγιός του.


























