Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 1ης Φεβρουαρίου, τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη Δέσπω Φαρκωνή – Ευθυμίου, μια προσωπικότητα που ταύτισε το όνομά της με την ανιδιοτελή προσφορά, τον πολιτισμό και τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης.
χαιρετισμός εκ μέρους του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας Βασιλείου
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της γενικευμένης απαξίωσης, όπου συχνά χάνουμε τον προσανατολισμό μας, η σημερινή εκδήλωση έρχεται ως ένα φωτεινό ορόσημο.
Τιμούμε την κα Δέσπω Φαρκωνή – Ευθυμίου η οποία δεν υπήρξε απλώς ένας ενεργός πολίτης· υπήρξε η ζωντανή γέφυρα που κράτησε την πολιτιστική μας ταυτότητα όρθια μέσα στις στάχτες του ξεριζωμού της εισβολής.
Απέδειξε πως όταν ο άνθρωπος έχει μέσα του το φως της πίστης και της αγάπης για τον τόπο του, γίνεται ο ίδιος πηγή ελπίδας.
Η προσφορά της στο Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου, στην εκπαίδευση, τον εθελοντισμό και γενικότερα στα κοινά, δεν ήταν μια απλή κοινωνική δράση. Ήταν μια πνευματική κατάθεση που δίδαξε στις επόμενες γενιές και συνεχίζει να διδάσκει σε όλους πώς να μένουν πιστοί στις ρίζες τους.
Συγχαίρουμε το Λύκειο Ελληνίδων, για την απόδοση της οφειλόμενης τιμής σε μια εμβληματική μορφή που μας θυμίζει ότι ο άνθρωπος ολοκληρώνεται μόνο όταν προσφέρει.
Κυρία Δέσπω, σας ευχαριστούμε που μας θυμίζετε πως, όσο υπάρχουν άνθρωποι με το δικό σας ήθος, τον χαρακτήρα σας, τίποτα δεν είναι χαμένο.
Η εκδήλωση περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και προβολή αρχειακού υλικού, ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους στις αξίες που η τιμώμενη υπηρέτησε με όλη της την ψυχή.










